Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Demontarea panourilor publicitare exterioare amplasate ilegal

   2111

Primăria municipiului Chişinău informează că pe parcursul săptămânii trecute în capitală au fost demontate şi evacuate 114 dispozitive publicitare exterioare amplasate neautorizat.

O informație în acest sens, a fost prezentată luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de către Alexei Țurcan, șef-adjunct al Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare, menționând că o mare parte din panourile publicitare amplasate în capitală nu dispun de acte permisive.

În context, edilul capitalei, Ion Ceban a solicitat responsabililor din domeniu să  continue acțiunile de demontare a publicității neautorizare. Edilul capitalei s-a arătat deranjat de coloristica și volumele dispozitivelor de panotaj, amplasate haotic, care în mare parte afectează aspectul estetic al oraşului. „Multe din panourile publicitare prezintă un real pericol pentru cetăţenii capitalei şi îngrădesc vizibilitatea participanților la trafic", a menţionat primarul general.

Ion Ceban a subliniat faptul că municipalitatea nu va tolera amplasarea ilegală a panourilor de reclamă, iar cei care vor încălca prevederile legale riscă sancţiuni.

În municipiul Chişinău sunt autorizate circa 1800 de dispozitive publicitare stradale.