Inaugurarea Pomului de Crăciun și aprinderea luminilor de sărbătoare în centrul capitalei

   3520

Duminică, 01 decembrie în Piața Marii Adunări Naționale a fost inaugurat Pomul de Crăciun și aprinse luminile de sărbătoare în centrul capitalei.

La evenimentul de deschidere a Sărbătorilor de iarnă 2019-2020, a participat Primarul general, Ion Ceban și, alături de colective de copii, a aprins luminițele de pe Pomul de Anul Nou.

„Crăciunul și Anul Nou este sărbătoarea copiilor, a familiei și trebuie să le petrecem împreună, consolidat, cu mesaje pozitive. În această perioadă este bine să fim uniți, să avem grijă unii de alții, avem nevoie de o societate unită! Copii sunt cei care vor aprecia într-un final atmosfera de sărbătoare. Consider că prin eforturile consolidate ale Administrației capitalei, dar și a chișinăuienilor am reușit și, vedem acest fapt, prin emoțiile și fericirea copiilor", a menționat Ion Ceban.    

Activitățile artistice în Piața Marii Adunări Naționale au început de la ora 17:00, cu spectacolul „Reverie de iarnă".   

Tot pe 1 decembrie, a fost inaugurat și orășelul „Lumea copiilor", în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului", iar în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu" a fost deschis „Christmas Village".

E de menționat că în centrul capitalei vor fi organizate un șir de activități cultural-artistice și distractive pe toată durata sărbătorilor, până pe 15 ianuarie 2020.