Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reabilitarea curților de blocuri în municipiul Chișinău

   2541

Primăria municipiului Chișinău informează că până în prezent au fost reparate cca 26 mii metri pătrați de suprafață în curțile de bloc sau 80% din volumul planificat, în cadrul Programului municipal de reparație a străzilor pe anul curent. În acest scop au fost valorificați 10, 7 milioane lei.

Intervenția serviciilor specializate se referă la reparaţia trotuarelor şi a drumurilor de acces în curţi, conform priorităţilor stabilite de preturile de sector. Un raport în acest sens a prezentat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, Adrian Boldurescu, șef al Direcției generale transport public și căi de comunicație.

Potrivit sursei citate, în 14 curți de blocuri, lucrările prevăzute au fost deja finalizate (pe adresele: str. Alba Iulia 75/2, str. Albişoara, 80/2-80/7A, str. I. Vieru 15/1, str. Academiei, 12, str. N. Dimo, 12/1, bd. Traian, 13/1,  str. Valea Crucii, 24, Cartierul Doina şi Ion Aldea-Teodorovici) etc. În restul curților unde au fost prevăzute renovări, reparațiile vor fi încheiate până la finele lunii septembrie.

Lucrările sunt îndeplinite de către Î.M. „Exdrupo", iar termenul de realizare este luna octombrie, a.c.

În anul 2019, pentru reabilitarea a 60 mii metri pătrați de carosabil şi trotuar din curțile de blocuri au fost prevăzuți 20 milioane de lei.