Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În Chişinău au fost instalate două semafoare noi

   3572

În Chişinău au fost puse în funcţiune astăzi 2 noi obiective de semaforizare moderne pentru transport şi pietoni: la intersecţia străzilor Vasile Alecsandri / Gheorghe Ureche şi străzile Vadul lui Vodă / Nicolae Milescu-Spătaru. Instalarea semafoarelor a fost finanţată de Primăria Chişinău, din bugetul municipal fiind alocate în acest sens 2 milioane lei. Aparatele sunt pentru transport şi pietoni şi au fost procurate din Ucraina, iar semafoarele pietonale indică timpul de trecere sau de aşteptare. 
Prezent la inaugurarea semaforului din strada Vasile Alecsandri, primarul general al municipiului Dorin Chirtoacă a menţionat că intersecţiile respective sunt foarte problematice, unde se înregistrează multe accidente rutiere. Edilul Chişinăului a precizat că intersecţia străzilor Vadul lui Vodă şi Nicolae Milescu-Spătaru a fost lărgită, pentru facilitarea traficului rutier. 
Prezent la manifestare, preotul Mihail Panas, paroh al Bisericii „Sfânta Vineri”, amplasată la intersecţia străzilor Vasile Alecsandri / Gheorghe Ureche a spus că de 10 ani a solicitat Direcţiei Poliţiei Rutiere să fie instalat un semafor în această zonă. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău