Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Încă un funcţionar municipal va fi eliberat pentru abuz în serviciu

   3210

Şefa Direcţiei educaţie, tineret şi sport a sectorului Ciocana, Tatiana Crijanovschi, riscă să fie eliberată din funcţie, pentru folosirea automobilului de serviciu în scop personal. După cum a informat în cadrul şedinţei operative de la Primărie primarul general Dorin Chirtoacă, pe parcursul lunii august a.c., funcţionara a mers cu maşina de serviciu peste hotare, în Ucraina. 
Drept dovadă în acest sens servesc informaţiile prezentate de Serviciul Vamal, care au confirmat că maşina care aparţine Direcţiei educaţie, tineret şi sport a sectorului Ciocana a trecut de mai multe ori prin punctele vamale, fără ca funcţionara să aibă deplasări de serviciu. 
Dorin Chirtoacă a menţionat că anterior i-a solicitat o explicaţie pe acest caz directorului Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, fără a primi o confirmare în acest sens. La rândul său, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, director al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport susţine că funcţionara respectivă a negat folosirea maşinii de serviciu în scop personal, semnând şi o explicaţie. 
În context, primarul general i-a solicitat şefei Direcţiei educaţie, tineret şi sport a sectorului Ciocana, Tatiana Crijanovschi, o explicaţie scrisă. După care, funcţionara va fi eliberată din funcţie, în conformitate cu cu prevederile Codului Muncii, pentru abuz în serviciu. 
Săptămâna trecută, alţi doi funcţionari, vicepretorului sectorului Centru, Petru Budurin şi şeful Întreprinderii municipale pentru servicii locative a sectorului Centru, Valeriu Tudose, la fel au fost eliberaţi din funcţie pentru abuz în serviciu. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău