Pagina oficială a Municipiului Chișinău

A început demolarea construcţiilor neautorizate din Parcul „Valea Farmecelor”

   3115

Două construcţii neautorizate edificate pe terenuri ocupate abuziv în Parcul „Valea Farmecelor” au fost demolate, iar patru gropi de fundaţie au fost lichidate în această dimineaţă, urmare a unei acţiuni de combatere a construcţiilor ilicite, organizată de Primăria Chişinău. În acest sens, a fost creată o comisie specială, din care fac parte reprezentanţi ai Preturii sectorului Botanica, Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, Direcţiei situaţii excepţionale a municipiului, Procuraturii Botanica şi Inspecţiei de Stat în Construcţii. 

În total, în Parcul „Valea Farmecelor”, pe străzile Grenoble, Nuferilor şi Drumul Băcioilor au fost edificate 96 de construcţii ilegale şi au fost defrişaţi abuziv 80 de arbori. Proprietarii acestor construcţii, o mare parte dintre care încă nu au fost identificaţi au ocupat ilicit terenurile. 

În cadrul şedinţei de ieri a Primăriei Chişinău, referindu-se la subiectul respectiv, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă s-a pronunţat pentru trecerea în proprietate publică municipală a construcţiilor abuzive, ai căror proprietari nu au fost stabiliţi. De asemenea, potrivit unei dispoziţii a Primăriei Chişinău, Direcţia Construcţii Capitale va recepţiona utilajul şi materialele de construcţie demontate în urma demolării construcţiilor neautorizate. În Parcul „Valea Farmecelor” toate construcţiile neautorizate urmează a fi demolate, iar terenurile vor fi readuse la starea iniţială. 

Direcţia Relaţii  Publice,

Primăria municipiului Chişinău