• vezi mai mult
  Ședința Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a Consiliului municipal Chișinău   
  Modernizarea și înlocuirea lifturilor din blocurile de locuințe din capitală   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Primăria municipiului Chișinău adresează condoleanțe Casei Regale a României în legătură cu moartea Regelui Mihai

  Primăria municipiului Chișinău adresează condoleanțe Casei Regale a României în legătură cu moartea Regelui Mihai

   06.12.2017    99 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău transmite condoleanțe Casei Regale Române și întregului popor român, în legătură cu trecerea la cele veșnice a Majestății Sale, Regele Mihai I, o figură emblematică a istoriei și culturii românești.    

  Odată cu plecarea ultimului monarh român se încheie un capitol de istorie a națiunii române, istorie din care facem parte și noi, locuitorii Republicii Moldova.

  Regele Mihai I va rămâne un model de moralitate și responsabilitate politică de care societatea contemporană și generațiile viitoare au nevoie. Prin felul său de a fi și a conduce cu țara, ultimul suveran român îndeamnă clasa politică actuală la mai multă înțelepciune și sacrificiu în interesul cetățenilor pe care îi conduc.

  În aceste momente grele, suntem alături de Familia Regală îndurerată și de poporul român, care a pierdut un suveran cu o vastă viziune democratică.