Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Vizita primarului interimar, Silvia Radu, în cadrul ÎM Regia „Exdrupo”

   1681

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a vizitat astăzi ÎM Regia „Exdrupo". Scopul vizitei a fost de a verifica stadiul de pregătire a întreprinderii, dar şi a serviciilor municipale în general, către sezonul rece. De menţionat că Regia „Exdrupo" asigură curăţarea şi întreţinerea străzilor pe timp de iarnă.

După cum a constatat primarul interimar Silvia Radu, parcul de unităţi de transport specializate ale întreprinderi este unul învechit, iar marea majoritate a utilajelor se exploatează mai bine de 20 de ani, unele fiind produse încă în anii 1960.  

La ora actuală în depozitele întreprinderii sunt circa 1000 tone de material antiderapant. În acelaşi timp, întreprinderea va achiziţiona, până la sfârşitul lunii curente, încă 10 mii de tone de material antiderapant - câte 5 mii de tone de nisip şi sare.

Primarul interimar şi-a exprimat nemulţumirea în legătură cu condiţiile de muncă ale angajaţilor şi modul în care se gestionează pe interior întreprinderea. În acelaşi timp, Silvia Radu s-a arătat vădit deranjată de faptul că, până la această oră, administraţia întreprinderii nu a elaborat şi prezentat conducerii Primăriei municipiului Chişinău un plan de acţiuni pentru intervenţiile pe timp de iarnă, pentru a asigura în termeni restrânşi deszăpezirea străzilor din municipiu.

În acest sens, primarul Silvia Radu le-a cerut factorilor de decizie din cadrul Regiei „Exdrupo" ca, până la sfârşitul săptămânii curente să vină cu un plan de acţiuni de intervenţie pentru sezonul rece. „Am solicitat ca să avem elaborat şi aprobat un plan de intervenţie, foarte concret, care ar permite serviciilor municipale să asigure curăţarea oraşului în câteva ore după ninsoare. În cazul unor intemperii, se va interveni cu prioritate pe străzile principale, pe unde circulă transportul public, căile de acces către suburbii şi zonele adiacente instituţiilor de învăţământ şi cele medicale", a subliniat primarul interimar, Silvia Radu.

În context, primarul general interimar a atenţionat administraţia ÎM Regia „Exdrupo" că, în cazul în care serviciile municipale nu-şi vor demonstra eficienţa şi nu vor asigura în termen curăţarea oraşului pe timp de iarnă, faţă de responsabili vor fi aplicate sancţiuni, inclusiv demiterea din funcţie.