Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfăşurarea campaniei de salubrizare şi amenajare de toamnă în municipiul Chișinău

   1809

Primăria Chişinău informează că în această perioadă, serviciile municipale de profil sunt antrenate în acţiunile prevăzute în programul de curățenie, în contextul desfășurării campaniei de salubrizare de toamnă.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost efectuate lucrări de curățire a arborilor și salubrizare a spațiilor verzi, în parcurile centrale și pe bulevarde. De asemenea, angajații Î.M. „Asociaţia de gospodărire a spațiilor verzi" au fost antrenați la curățarea arborilor din zonele rezidențiale, la solicitarea cetățenilor orașului. În sectoarele capitalei au fost tăiați 66 arbori avariați sau uscați, 88 de copaci au fost curățiți și alți 16  renovați.  De asemenea, au fost evacuate 197 rute de gunoi menajer, frunze și crengi din parcuri. 

Angajații Direcției generale locativ-comunale și amenajare au lucrat toată săptămâna trecută la salubrizarea teritoriilor adiacente blocurilor de locuinţă și la evacuarea frunzișului, fiind evacuate 288 de rute de deșeuri.

Cea mai mare problemă cu care se confruntă la moment Regia locativ-comunală ține de lipsa de personal. Potrivit lui Petru Gontea, muncitorii se eliberează din cauza volumului mare de lucru.  Dacă în primăvară efectivul de lucrători era de 453 de persoane, acum au rămas doar 403, a precizat șeful Direcției locativ-comunale şi amenajare.

Pe parcursul săptămânii trecute, Regia „Autosalubritate" a evacuat 1065 rute de deșeuri.

În context, primarul general interimar, Silvia Radu, a solicitat responsabililor de profil să se întrunească în această săptămână pentru a rezolva problemele apărute pe acest segment, în domeniul curățeniei. „Nu putem cere de la cetățeni menținerea curățeniei atâta timp cât fiecare din subiecții implicați în prestarea acestui serviciu admit anumite lacune în activitate", a spus Silvia Radu.

Campania de salubrizare de toamnă se desfășoară în perioada 2 octombrie-15 decembrie 2017.