Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Fluidizarea traficului rutier în municipiul Chișinău

   2032

Primarul interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu a abordat, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, problema traficului rutier și formarea ambuteiajelor în orele de vârf pe anumite sectoare de drum, care afectează circulația transportului din capitală.

Potrivit Silviei Radu, deși sunt mai mulţi factori care afectează traficul rutier pe străzile oraşului, municipalitatea urmează să găsească soluţia potrivită pentru fluidizarea traficului rutier, în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției. La ora actuală, agenții de circulație deja sunt antrenați în principalele noduri rutiere ale oraşului pentru dirijarea traficului rutier, în special în orele de vârf.

De asemenea, edilul capitalei a solicitat responsabililor din cadrul Direcției generale, transport public și căi de comunicație elaborarea și prezentarea până la finele săptămânii curente a unui plan de acțiuni pentru redresarea situației existente la acest capitol. „Suntem conștienți că există o serie de probleme de organizare a instituțiilor vizate, inclusiv ce ține de disciplina participanților la trafic, în special a șoferilor. Această problemă trebuie abordată sub diferite aspecte și necesită o rezolvare complexă", a ținut să comunice primarul general interimar.

În context, Silvia Radu a îndemnat serviciile municipale de profil să se mobilizare, prin monitorizarea situației pe teren, colaborarea cu reprezentanții structurilor din cadrul MAI, pentru a veni cu soluții concrete, aplicabile, pentru fluidizarea circulației transportului din municipiul Chișinău.