Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Depunerea solicitărilor pentru compensaţii la plata agentului termic

   2785

Primăria Chişinău informează că familiile defavorizate din municipiu pot beneficia în continuare de compensații la plata agentului termic, pe durata sezonului de încălzire 2017-2018.

Astfel, familiile cu un venit global de până la 3000 lei lunar, beneficiari de compensaţii în sezonul rece anterior, sunt îndemnaţi să-şi reînnoiască cererile pentru sezonul termic 2017-2018.

Solicitări pentru ajutoare pot face şi alte familii din Chișinău și din suburbii, cu venituri mici, care n-au beneficiat anterior de compensaţii, dar care au un venit global de 3000 lei lunar. Valoarea ajutorului la plata agentului termic este de 40% din costul facturii pentru încălzire.

Până la data de 06.11.2017 au fost depuse 11640 cereri, inclusiv 478 dosare noi.

Amintim că în sezonul de încălzire 2016-2017, circa 39 mii de familii au beneficiat de compensaţii la plata agentului termic, pentru care din bugetul municipal s-au achitat peste 94 milioane lei.

Cetăţenii care au beneficiat de ajutoare sociale anterior, depun doar cereri de confirmare, prin care informează că situaţia materială a familiei nu s-a îmbunătăţit. Cererile vor fi depuse la următoarele subdiviziuni:

- Întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (ÎMGFL) nr. 1 - 23, pentru cetăţenii care locuiesc în sectoarele Botanica, Centru, Râşcani şi Buiucani;

- Pretura sectorului Ciocana, prin intermediul gestionarilor fondului locativ, de la cetăţenii care locuiesc în sectorul respectiv.

E de menționat că familiile defavorizate din municipiul Chișinău, de rând cu solicitarea de ajutor la plata agentului termic pot cere, de asemenea, compensarea diferenţei în urma majorării tarifului pentru transportarea deşeurilor menajere solide, precum şi pentru plata volumului de apă suplimentar calculat.

ANEXĂ: cerere-tip solicitare compensații agent termic