• vezi mai mult
  Liceul Teoretic Cervantes – 70 de ani de la fondare   
  Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău   
  Primarul interimar, Silvia Radu, a participat la ședința Consiliul local Trușeni   
  Politicile pentru persoanele cu nevoi speciale şi suportul bugetar pentru anul 2018   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Un nou sens giratoriu la intersecția str. Lunca Bâcului - str. Uzinelor - str. Industrială

  Un nou sens giratoriu la intersecția str. Lunca Bâcului - str. Uzinelor - str. Industrială

   06.11.2017    191 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău anunță despre finalizarea în proporție de 95 la sută a lucrărilor de construcție a noului sens giratoriu la intersecția străzilor Lunca Bâcului - Uzinelor și Industrială.

  Construcția nodului rutier va fluidiza traficul care face conexiunea dintre sectoarele Botanica, Ciocana și comuna Bubuieci, suburbie a capitalei.

  Lucrările de construcție au demarat în vara a.c., iar pentru construcția sensului giratoriu a fost reabilitată partea carosabilă cu aplicarea stratului de uzură pe o suprafață de 8 mii metri pătrați. De asemenea, au fost montate semnalizatoare rutiere și deliniatoarele reflectorizante de fluidizare a traficului precum și aplicat marcajul rutier.

  Potrivit responsabililor de la Regia „Exdrupo", în perioada următoare, urmează a fi efectuate o serie de alte lucrări pentru finalizarea integrală a obiectivului, care vor consta în amenajarea trotuarelor și a indicatoarelor inclusiv a iluminatului rutier din zona nodului rutier.

  Menționăm că pentru lucrările de amenajare a sensului giratoriu la intersecția străzilor Lunca Bâcului - Uzinelor și Industrială din bugetul municipal au fost alocate 8 milioane lei.