Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea atelierului de instruite pentru managerii instituțiilor de învățământ municipal

   1882

Astăzi, 14 septembrie 2017, în cadrul Centrului de Sănătate Publică al municipiului Chișinău s-a desfășurat atelierul de instruire și schimb de experiență a specialiștilor din cadrul Direcției generale educație, tineret și sport și managerii instituțiilor preșcolare și liceale din capitală.

În cadrul grupului de lucru s-au abordat aspecte ce țin de nutriția în instituțiile de învățământ municipal și anume modul de perfectare a meniului-model, modalitatea de calculare a conținutului de proteine, lipide, glucide și valoriile energetice ale rației alimentare. Totodată, au fost analizate rezultatele evaluării alimentației copiilor în instituțiile de educație timpurie din mun. Chișinău și beneficiile lansării Ghidului pentru părinți.

În cuvântul de salut, medicul-şef adjunct al Centrului de Sănătate Publică (CSP) municipal, Eudochia Tcaci şi-a exprimat convingerea într-o colaborare pe viitor la fel de bună dintre reprezentanții din sfera educației și sănătate, mulțumindu-le pentru prezență și implicare.

În același context, Lucia Caciuc, consiliera primarului general pe probleme sociale a menționat despre beneficiile conlucrării între cele două ramuri, educația și sănătatea, dar și despre efortul depus de către autorii Ghidului pentru părinți. De asemenea, consiliera primarului general a îndemnat managerii instituțiilor de învățământ să studieze și să aplice în practică recomandările ghidului.

Totodată, Iurie Cojocaru, șeful Secției sănătatea copiilor și tinerilor, a enumerat în ședință unele abateri depistate în timpul verificărilor efectuate de către specialiștii CSP mun. Chișinău, solicitând conducătorilor instituțiilor de educație timpurie o implicare mai activă în ajustarea meniurilor-model. De asemenea, Cojocaru a venit și cu un set de sfaturi pentru înlăturarea neajunsurilor din alimentația copiilor.