• vezi mai mult
  CONSULTĂRI PUBLICE: ”Planul Urbanistic Zonal privind valorificarea terenurilor cu numerele cadastrale 0100110465 și 0100110599 din bd. Decebal, 99”   
  Program zilnic de întreținere a drumurilor și salubrizare a teritoriului   
  Conferința anuală a cadrelor didactice din municipiul Chișinău   
  Iarmaroace școlare în sectoarele Capitalei   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Implementarea proiectului privind bugetarea civilă în municipiul Chişinău

  Implementarea proiectului privind bugetarea civilă în municipiul Chişinău

   04.08.2017    213 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că la data de 1 august 2017 a expirat termenul de depunere a proiectelor spre finanţare din fondul Bugetului Civil.

  În total, au fost depuse spre finanţare 53 de proiecte. Din acestea, 40 au fost acceptate, iar în cazul a 11 proiecte autorii urmează să rectifice anumite chestiuni, în decursul a 7 zile, precum ajustarea bugetului, completarea numărului de semnături colectate, clarificarea obiectivelor etc. Lista finala a proiectelor acceptate spre participare prin mecanismul bugetării participative, care va fi supusă procedurii de vot, va fi definitivată şi publicată la data de 11 august.

  De menţionat că în acest an au fost depuse proiecte în sumă totală de peste 4,2 milioane lei, iar cofinanţarea din partea grupurilor de iniţiativă este de 1,4 milioane lei, în condiţiile în care din bugetul municipiului Chişinău pentru implementarea bugetării civile a fost alocat 1 milion de lei. De asemenea, au fost colectate peste 4700 de semnături din partea cetăţenilor pentru susţinerea proiectelor.

  În context, anunţăm opinia publică că luni, 7 august 2017, după încheierea şedinţei operative a Primăriei, se va convoca şedinţa preliminară a Comisiei de evaluare a proiectului, din care fac parte următoarele persoane:

  - reprezentanţii fracțiunilor din cadrul Consiliului municipal Chişinău;

  - consilieri independenți;

  - reprezentantul Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare;

  - reprezentantul Direcţiei general locativ-comunală şi amenajare,

  - reprezentantul Direcției generale finanțe;

  - reprezentantul Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie;

  - 2 reprezentanți ai societății civile.