Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea lucrărilor de reconstrucție a bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt

   2254

Primăria municipiului Chişinău informează despre stadiul lucrărilor de reconstrucție a bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, în perioada 17-22 iulie a.c., proiect realizat în cadrul Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere în zona centrală a capitalei.

În perioada de referință, au fost reluate lucrările de placare a pavelelor pentru trotuare, montarea bordurilor și demontarea pilonilor vechi de iluminat public. De asemenea, continuă asfaltarea racordărilor pe artera principală, care sunt realizate în proporție de 90 la sută. Până în prezent s-au executat lucrări în beton asfaltic pe o suprafață de circa 10 mii metri pătrați.

De la începutul lucrărilor și până în prezent, pe tronsonul str. Ciuflea și str. Al. Pușkin au fost placate cu pavaj circa 43 mii metri pătrați de trotuare, montate 6 mii metri liniari de bordură. Iluminatul stradal modernizat, pe bază de LED-uri, a fost conectat în perimetrul str. Ciuflea și str. V. Alecsandri.

Menționăm că lucrările care se desfăşoară în prezent pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt fac parte din cadrul I etape a Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere în zona centrală a capitalei şi sunt finanţate de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii şi Fondul Special de Energie Verde al BERD, în valoare totală de 22 milioane euro.