• vezi mai mult
    DEZBATERI PUBLICE: Situaţia actuală privind administrarea ÎMGFL-urilor din Chişinău şi pregătirea fondului locativ către sezonul rece 2017 - 2018   
    Sistarea livrării gazelor naturale pe anumite adrese   
    Suspendarea traficului rutier pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt   
    Şedinţa Consiliului municipal Chişinău   
  • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Desfășurarea lucrărilor de lichidare a consecinţelor calamităţilor naturale din luna aprilie

    Desfășurarea lucrărilor de lichidare a consecinţelor calamităţilor naturale din luna aprilie

     20.07.2017    205 Accesări    

    Primăria municipiului Chişinău anunță despre stadiul lucrărilor de evacuare a crengilor și salubrizare a curților de blocuri, licee și grădinițe din capitală, afectate de precipitațiile din 20-21 aprilie a.c.

    Astfel, până în prezent, întreprinderile municipale din gestiunea Regiei locativ-comunale au evacuat crengile din 958 de curți de blocuri, ceea ce constituie circa 97 la sută din zonele administrate. În paralel, Preturile de sector continuă să desfășoare lucrări de lichidare a consecințelor calamităților naturale, fiind salubrizate circa 96 la sută din teritorii.

    De asemenea, de către Î.M. „Spații Verzi” s-a intervenit la peste 1600 de adresări din partea cetățenilor, fiind evacuați 310 arbori de pe case de locuit, balcoane și acoperișuri. Alte intervenții de acest gen au avut loc în curțile a 42 de licee și școli și 57 de grădinițe, unde au fost evacuați peste 50 de copaci și curățați alți circa o mie. În total, de la începutul intemperiei, au fost evacuate 3118 rute cu resturi vegetale.

    Pe parcursul săptămânii curente vor continua lucrările de prelucrare a masei lemnoase în cele 5 depozite din capitală, dar și de colectare și evacuare a crengilor din sectoarele Botanica – 33 curți, Ciocana – 12 curți și Râșcani – 4 curți.

    În context, informăm că Primăria a permis cetăţenilor şi agenţilor economici să evacueze, gratuit, crengile de la depozitele temporare din sectoare. Pentru asta, persoanele vor depune doar o cerere la Pretura de sector, care va fi coordonată de ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi”.