Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Executarea lucrărilor de lichidare a consecinţelor calamităţilor naturale

   2027

Primăria municipiului Chişinău informează despre lucrările executate pe parcursul săptămânii curente, pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale din 20-21 aprilie curent.

Astfel, de la data producerii stihiei și până în această săptămână, ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" a evacuat 1665 de rute de crengi. De asemenea au fost tăiați și evacuați 231 de arbori căzuți pe case de locuit și pe balcoane. Totodată, angajaţii regiei au intervenit cu lucrări la 32 de școli și grădinițe prin tăierea copacilor prăbușiți și evacuarea crengilor. La moment, în circa 70 la sută din teritoriile parcurilor și scuarurilor  gestionate de Î.M. „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" au fost terminate lucrările necesare, de tăiere și evacuare a copacilor căzuți. Lucrările continuă zi de zi, de vreme ce, practic, fiecare al 2-lea arbore din oraș este afectat de calamitățile din aprilie.

Muncitorii Direcţiei generală locativ-comunală şi amenajare au executat circa 55 la sută din volumul de lucrări necesare: evacuarea crengilor și salubrizarea teritoriului în urma prăbușirilor de copaci și crengi rupte. Astăzi în lucru au fost antrenați 430 de muncitori. Intervenția este organizată cu 28 de unități de transport pentru evacuarea crengilor pe teritoriile celor 23 de ÎMGFL-uri din oraș. Zilnic sunt evacuate 120 rute de crengi, iar de la începutul săptămânii curente, deja au fost evacuate 340 de rute.

Întreprinderea „Lumteh" a executat lucrările de restabilire a rețelelor de iluminat public pe majoritatea străzilor magistrale. Acum echipele de muncitori activează în interiorul curţilor blocurilor de locuinţă. Lucrări au loc pe str. A. Russo, N. Dimo, M. Costin, Kiev, Aerodromului,Columna, Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, A. Pușkin; Grenoble, V. Korolenco etc.  De asemenea, au fost restabiliți deja 156 de piloni din totalul de 203 avariați în urma calamităților.