Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale a municipiului Chişinău

   2589

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a convocat în această seară şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale a municipiului Chişinău. Subiectul central al şedinţei a constituit respectarea măsurilor de securitate în procesul de intervenţie la lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale.

Având în vedere tragicul incident ce a avut loc astăzi pe teritoriul Şcolii primare nr. 90 din sectorul Botanica, când un bărbat a decedat, fiind strivit de un copac pe care a încercat, împreună cu alte persoane, să-l taie, primarul Dorin Chirtoacă a solicitat tuturor conducătorilor serviciilor municipale să asigure măsurile de securitate pentru angajaţi, atunci când intervin la tăierea arborilor afectaţi de calamităţile naturale. Primarul general a cerut ca în procesul de intervenţie la copacii doborâţi să fie implicate doar persoanele atestate, din cadrul ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" sau Direcţiei situaţii excepţionale. În acelaşi timp, angajaţii întreprinderilor, serviciilor, instituţiilor publice sau private, dar şi cetăţenii se vor implica doar la strânsul crengilor rupte.

În cadrul şedinţei Comisiei pentru situaţii excepţionale au fost audiaţi şi reprezentanţii Companiilor „Gaz Union Fenosa" şi „Chişinău-Gaz". Potrivit acestora, la ora actuală toţi consumatorii din municipiu sunt asiguraţi cu energie electrică şi gaz natural, toate avariile fiind deja remediate. 

La rândul său, şeful Direcţiei situaţii excepţionale Chişinău, Vitalie Grabovschi, a informat că la moment nu există riscul unor inundaţii pe teritoriul municipiului, ci pot fi înregistrate revărsări ale apei pe anumite porţiuni ale râului Bâc. Serviciile de resort monitorizează în continuare situaţia bazinelor acvatice, dar şi a râului Bâc.

Decizia nr. 4 din 25.04.2017 a Comisiei pentru situații excepționale a municipiului Chișinău