Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Curăţarea teritoriilor adiacente instituţiilor de învăţământ

   2012

Primăria Chişinău informează că pe parcursul zilei de astăzi serviciile municipale, de comun cu angajaţii Direcţiei Situaţii Excepţionale au acţionat, în mod prioritar, la evacuarea arborilor doborâţi şi a crengilor rupte de pe teritoriile adiacente instituţiilor de învăţământ, pentru a debloca căile de acces către şcoli şi grădiniţe, în condiţiile în care mâine elevii revin din vacanţă. 

De menţionat că până acum s-a intervenit la următoarele instituţii de învăţământ: Liceul „Gaudeamus", Liceul teoretic cu profil sportiv nr. 2, Liceul „Rambam", Liceul „Dimitrie Cantemir", Liceul „Vasile Lupu", Grădiniţa nr. 16 din str. Maria Cebotari, Grădiniţa nr. 149 de pe str. Mihai Sadoveannu şi Grădiniţa nr. 113 de pe str. Ion Creangă. 

Până la această oră, au fost deblocate deja căile de acces către toate instituţiile de învăţământ preuniversitar şi preşcolar. În acelaşi timp, instituţiile a căror sedii au fost avariate parţial în urma ninsorii de săptămâna trecută, au fost inspectate. S-a decis ca elevii să continue studiile în alte auditorii, iar serviciile responsabile vor interveni în perioada următoare pentru a lichida consecinţele intemperiei. Prin urmare, mâine procesul de studii va fi reluat în mod normal la nivelul întregului municipiu.