Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situaţia în Chişinău, ca urmare a condițiilor meteo

   1783

Primăria municipiului Chişinău informează despre situaţia în oraş, ca urmare a ninsorii din ultimele ore. 

Până la această oră, au fost înregistrate peste 300 de cazuri de rupturi de arbori sau crengi pe străzi sau în cartierele locative. Numărul copacilor doborâţi creşte în permanenţă. Cele mai afectate sunt sectoarele Botanica, Buiucani, cartierele Aeroport și Telecentru. Au fost avariate mai multe linii de curent electric. În consecinţă, unele cartiere au rămas fără energie electrică.  

Pentru lichidarea consecințelor lapoviței, în teren au fost mobilizate 12 echipe de intervenție din cadrul Î.M. „Asociaţia de gospodărire a spațiilor verzi”, 10 echipe din cadrul Direcției situații excepționale a municipiului Chișinău şi 6 echipe din cadrul ÎM „Lumteh”. De asemenea, peste 450 de muncitori ai întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ şi ai întreprinderilor pentru servicii locative sunt antrenaţi la lichidarea consecinţelor vremii în interiorul curţilor blocurilor locative. În cartierele locative intervenţia serviciilor este mai dificilă, având în vedere numărul mare de maşini parcate în curţile blocurilor de locuinţă. 

Pe această cale, ne adresăm către locuitorii Chişinăului să evite deplasările pe sub copaci, iar şoferii să evite parcarea automobilelor în preajma arborilor. De asemenea, ne adresăm tuturor orăşenilor, în mod special elevilor şi studenţilor, să evite zonele unde observă fire electrice sau cabluri rupte. 

Menționăm că serviciile municipale vor acționa non-stop, pentru a interveni la lichidarea consecinţelor vremii. Pentru a informa despre arbori doborâţi sau alte consecinţe ale vremii, cetățenii sunt îndemnați să apeleze la Dispeceratul central municipal, tel: 0-22-22-22-67, 022 22-26-04, 022 21-27-98.