Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reluarea lucrărilor de reconstrucție a bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt

   2029

Primăria municipiului Chişinău anunţă despre reluarea lucrărilor de reconstrucție a bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt. La moment se execută lucrări de pavare a trotuarelor, montare a bordurilor și a rețelelor pentru iluminatul stradal.

În perioada 13-27 martie, curent, pe tronsonul cuprins între străzile Ciuflea și Armenească au fost realizate lucrări de placare cu pavaj a trotuarelor pe o suprafață de 4450 metri pătrați. De asemenea, au fost montate circa 800 metri liniari de bordură.

Actualmente în perimetrul străzilor Armenească și A. Pușkin continuă lucrările de montare în subteran a rețelelor pentru iluminatul stradal. Până acum, au fost schimbaţi 221 de piloni pentru iluminatul stradal, incluşi în programul de reabilitare şi modernizare a bulevardului central al capitalei.

Următoarea etapă de lucrări pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt va consta în continuarea lucrărilor la rețelele electrice, placarea cu pavaj a trotuarelor pe ambele sensuri și ridicarea bordurilor.

Menționăm că lucrările care se desfăşoară în prezent pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt fac parte din cadrul primei etape a Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere în zona centrală a capitalei şi sunt finanţate de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii şi Fondul Special de Energie Verde al BERD.