Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Precizări privind transportarea în picioare a călătorilor în microbuze

   1960

Ca urmare a hotărârii Curţii Supreme de Justiţie din 15.02.2017, prin care au fost anulate prevederile privind regimul şi condiţiile de activitate a rutelor de transport public din municipiul Chişinău deservite de autobuze de capacitate mică şi medie (microbuze), stabilite prin dispoziţia primarului general nr. 1101 din 17.10.2014, Direcţia Relaţii Publice a Primăriei municipiului Chişinău face următoarele precizări.

1.     Primăria municipiului Chişinău a luat act de decizia instanţei de judecată. Trebuie să menţionam că, în special, hotărârea instanţei se referă la transportarea în picioare a călătorilor în microbuze, în dependenţă de suprafaţa liberă din interiorul unităţii de transport. Instanţa de judecată a stabilit că prevederile din dispoziţia primarului general prin care s-a permis transportarea în picioare a călătorilor în microbuze contravine Codului transporturilor rutiere, dar şi Regulamentului circulaţiei rutiere.

2.     Autorităţile publice locale vor convoca, în perioada imediat următoare, o şedinţă de lucru cu participarea reprezentanţilor Inspectoratului Naţional de Patrulare şi operatorii de transport rutier, pentru a discuta subiectul respectiv.