Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Proiectul „Audieri publice pentru Chișinău”

   2018

Institutul pentru Politici și Reforme Europene în parteneriat cu Fundația pentru o Societate Deschisă implementează pe parcursul anului 2017, Proiectul ”Audieri publice pentru Chișinău”.  Astfel, organizatorii mizează să identifice 9 propuneri de politici publice care vor fi supuse audierilor publice și promovate în cadrul Consiliului municipal Chișinău.

Politicile publice vor fi elaborate de experții proiectului și vor viza în special trei direcții: climatul de afaceri și taxe locale, infrastructură și transport public, reforma administrației publice și servicii publice.

De asemenea, pentru identificarea și argumentarea necesităților de implementare a reformelor în cadrul Primăriei Chișinău, dar și în alte domenii ce vizează dezvoltarea capitalei, experții proiectului a elaborat 3 chestionare, care urmează a fi completate de către angajații muicipalității, consilieri municipali, cetățeni, experți, activiști locali, reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale, etc.

Chestionarele pot fi accesate aici: https://goo.gl/cfRiVT, https://goo.gl/forms/IMJqazoVuQXhSJEk1,  https://goo.gl/forms/DlxtPNCLEXW6HjgT2