Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inaugurarea blocului de operații a Spitalului „Sfântul Arhanghel Mihail"

   1656

Primăria municipiului Chişinău informează că astăzi, 13 ianuarie  2017,  a fost inaugurat, după reparația capitală, blocul chirurgical al Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail".

La eveniment au participat: Mihai Moldovanu, şeful Direcţiei sănătăţii al Consiliului municipal Chişinău, reprezentanți ai Ministerului Sănătăţii și manageri ai instituțiilor medicale municipale.

Blocul chirurgical al spitalului „Sfântul Arhanghel Mihail" a fost renovat în cadrul unui proiect de modernizare și dotare cu echipament şi dispozitive medicale performante, finanțat cu suportul Primăriei municipiului Chișinău, Fondul pentru Eficiență Energetică și surse proprii ale instituției medicale. Costul total al investiției este de circa 14 mil.lei, inclusiv 10 mil.lei contribuția municipalității.

Șeful Direcției Sănătate, Mihai Moldovanu, a precizat că în blocul de operații nu s-au mai făcut renovări din 1982, an în care a fost dat în exploatare. "Acest bloc este unicul din Republica Moldova, care dispune de 5 săli de operații, dotate cu cele mai performante utilaje medicale. În cadrul sălilor chirurgicale nou renovate vor putea fi operați circa 5 mii de pacienți anual", a precizat șeful Direcției Sănătate.

Lucrările de renovare a blocului de operații au durat aproximativ  2 ani  și au inclus: lucrări de reparații a încăperilor, reabilitarea rețelelor existente de aprovizionare cu apă și canalizare, modernizarea sistemului de ventilație, dotarea sălilor de operație  cu aparataj chirurgical şi anesteziologic performant.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău