Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Semnarea Acordului de Împrumut privind eficienţa energetică şi izolarea termică a clădirilor publice din Chişinău

   1899

Primăria municipiului Chişinău invită mass-media la semnarea Contractului de Împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), pentru finanţarea proiectului „Eficienţa Energetică şi izolarea termică a clădirilor publice din municipiul Chişinău".

Evenimentul va avea loc marţi, 6 decembrie 2016, ora 15.00, în Sala Rotundă a Primăriei Chişinău.

Valoarea totală a proiectului privind eficienţa energetică şi izolarea termică a clădirilor publice din municipiul Chişinău, la prima etapă, este de 25 milioane EURO. Programul este finanţat de BERD şi BEI (Banca Europeană de Investiţii). Din valoarea totală a proiectului, 20 de milioane EURO constituie împrumutul din partea băncilor europene, iar 5 milioane EURO vor fi acordaţi sub formă de grant.

Informăm că proiectul „Eficienţă Energetică şi izolarea termică a clădirilor publice din municipiul Chişinău" este cel de-al 5-lea proiect ce va  fi realizat în municipiu cu susţinerea BERD şi BEI. Până acum, cu suportul financiar al instituţiilor bancare europene în Chişinău au fost efectuate sau sunt în curs de realizare următoarele proiecte, precum: achiziţionarea troleibuzelor noi, reconstrucţia sistemului de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, reconstrucţia infrastructurii rutiere pe 6 străzi din centrul oraşului şi managementul deşeurilor solide.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău