Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Regele Mihai I a semnat în Cartea de Onoare a Primăriei Chișinău

   3166

Regele Mihai I al României a semnat în cartea de Onoare a Primăriei municipiului Chişinău, chiar pe prima pagină a acesteia.

Primarul General, Dorin Chirtoacă, a calificat acest gest "drept un reper în sensul înscrierii proiectelor și a activității noastre în linia de modernizare și dezvoltare a țării".

Regele Mihai a semnat cu data de 25 octombrie 2016, care este și ziua de naștere a Majestății Sale.

E de menționat că Primarul General, Dorin Chirtoacă i-a făcut o vizită regelui Mihai la reședința sa de la Aubonne, Elveția, săptămâna trecută, când s-a aflat în deplasare la Strasbourg, Franța. Primarul a participat la sesiunea a XXXI-a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei.

Edilul-șef al Chișinăului a calificat întâlnirea cu regele Mihai drept o zi istorică, o ocazie care se întâmplă foarte rar în viață. "Și acum parcă văd privirea regelui în fața mea. Când te privesc 100 de ani de istorie.  Pentru că va împlini mâine 95 de ani, dar are în spate  o istorie de aproape 100 de ani. La nivel de șef de stat și toate câte au fost de dinaintea I Război Mondial și până azi.  E un exemplu și ca om și ca șef de stat", a mai menționat Dorin Chirtoacă.

Amintim că în anul 2013, Dorin Chirtoacă a fost decorat de către regele Mihai cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler.

  

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău