Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Arhitectul Nicon Zaporojan a pecat la cele veșnice

   3914

Primăria municipiului Chișinău deplânge moartea lui Nicon Zaporojan, fost vicearhitect-șef al municipiului Chișinău.

Aducem sincere condoleanțe familiei, rudelor, colegilor și tuturor celor care l-au cunoscut.   

Astăzi, de la ora 18.00, trupul neînsuflețit al lui Nicon Zaporojan a fost depus la biserica Sfânta Teodora de la Sihla, unde cei care l-au cunoscut sunt invitați pentru a-și lua rămas bun.

Funeraliile vor avea loc luni, 17 octombrie, începând cu ora 10.00. 

Dumnezeu să-l odihnească!

Nicon Zaporojan  (05.09.1945 - 15.10.2016) a activat în cadrul Direcţiei generale arhitectură din anul 1976. În această perioadă a îndeplinit funcţii de şef - adjunct al Direcţiei, arhitect - şef adjunct, şef al Direcţiei, arhitect - şef, este membru al Uniunii arhitecţilor din Republica Moldova, membru al  Consiliului Urbanistic pe lîngă arhitectul-şef al municipiului Chişinău.  În decursul a 40 de ani de activitate şi creaţie personală şi-a adus onest contribuţia la prosperarea arhitecturii şi amenajării teritoriului în municipiul Chişinău, un specialist valoros, cu experienţă profesională în domeniul urbanisticii.

     A fost distins cu Titlul onorific de „ Arhitect Emerit"-1998,  Medalia „Meritul Civic"- 2006, Ordinul „Cuviosul Paisie Velicikovski" -2007, Diploma de gradul I a Prim- Ministrului Republicii Moldova- 27.08.2014. S-a bucurat  de stimă şi respect, propriul comportament fiind apreciat şi de colegi ca fiind unul model, profesionist. 

Lista lucrărilor elaborate şi edificate prin contribuţia arhitectului Nicon Zaporojan