Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfăşurarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere în zona centrală a Chişinăului

   2981

Primăria municipiului Chişinău informează despre finalizarea I etape a lucrărilor de reconstrucţie a bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, în perimetrul străzilor Ciuflea - Ion Creangă. 

De la începutul lucrărilor de reabilitare şi până în prezent, au fost asfaltaţi în binder (primul strat de asfalt) peste 75 mii metri pătraţi de stradă. De asemenea, au fost schimbaţi 100 de piloni pentru iluminatul stradal, din cei 221 incluşi în programul de reabilitare şi modernizare a bulevardului.

Următoarea etapă de lucrări pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt va consta în montarea pilonilor de iluminat, placarea cu pavaj a trotuarelor pe ambele sensuri, ridicarea bordurilor şi asfaltarea finală (aşternerea stratului de uzură).

În acelaşi context, rezultatul final al proiectului de execuşie poate fi văzut în perimetrul Pieţei Marii Adunări Naţionale, acolo unde lucrările practic s-au finalizat. Astfel, pe carosabil a fost aşternut stratul de uzură, pe o suprafaţă de circa 10 mii metri pătraţi şi s-au placat cu pavaj 3500 metri pătraţi de trotuare. 

De asemenea, pe şantierul de reconstrucţie a infrastructurii rutiere a străzii Vasile Alecsandri, lucrările se află într-un stadiu avansat de realizare. Până acum, au fost finalizate  lucrările pe tronsonul cuprins între str. Albişoara - bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, fiind aplicat stratul de uzură pe o suprafaţă de 20 mii metri pătraţi de stradă. Ultima etapă de lucrări, care va viza asfaltarea finală, pe o suprafaţă de 14 mii metri pătraţi, este tronsonul bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt - str. Alexei Mateevici.
 
Lucrările care se desfăşoară în prezent pe 3 străzi principale din zona centrală a capitalei - str. V. Alecsandri, bd. C. Negruzzi şi bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt fac parte din cadrul I etape a Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere a şi sunt finanţate de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii şi Fondul Special de Energie Verde al BERD, în valoare totală de 22 milioane euro. 
      

Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău