Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Sistarea lucrărilor de construire a unui obiectiv din str. Nicolae Milescu Spătarul

   2406

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, s-a întâlnit, în dimineaţa zilei, cu un grup de locatari ai blocului de locuinţe din str. Nicolae Milescu Spătarul, 23. Locuitorii respectivi, din sectorul Ciocana, şi-au manifestat dezacordul cu construcţia unui obiectiv, cu regimul de înălţime D+P+4E, în limitele hotarelor terenului repartizat în arendă şi amenajarea stradală, inclusiv organizând o acţiune de protest în incinta Primăriei Chişinău.     

Dorin Chirtoacă a vizitat şantierul de construcţie şi i-a anunţat pe locatarii blocului din preajmă despre decizia de a sista lucrările de construire şi valabilitatea autorizaţiei de construire, eliberate agentului economic la data de 15 iulie 2016. Edilul-şef al capitalei şi-a exprimat încrederea că litigiul dintre constructor şi locatari va fi aplanat, or, actele permisive pentru construcţia obiectivul în cauză au fost eliberate legal. În plus, construcţia respectă toate normele arhitectural-urbanistice, iar terenul este situat la marginea oraşului. „Înţeleg nemulţumirea oamenilor, provocată de efectuarea lucrărilor de construire. Însă nu accept un conflict între constructor şi locatari, când vorbim de respectarea normelor arhitecturale şi urbanistice. Obiectivul e amplasat la marginea urbei. Terenul a fost repartizat de Consiliul Municipal. Chişinăul se dezvoltă. Distanţa între blocul de locuinţe din str. Nicolae Milescu Spătarul şi viitorul obiectiv este de peste 30 de metri. La ora actuală terenul nu este valorificat. Până acum municipalitatea a amenajat terenul din preajma blocurilor de locuinţe, inclusiv în zonă fiind amenajate locuri de parcare, teren de joacă pentru copii şi un teren de fitnes", a subliniat Dorin Chirtoacă.

În context, Primarul de Chişinău s-a pronunţat împotriva conflictului dintre locatari şi constructori, menţionând că acesta este provocat de  anumiţi actori politici, care încearcă astfel tensionarea situaţiei din municipiu.  

      

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău