Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Odihna de vară a copiilor din municipiul Chișinău

   2783

Circa 20 de mii de elevi din municipiul Chişinău se vor odihni în vara 2016 la taberele de odihnă din oraş şi din afara capitalei. Totodată, din 1 iunie curent, îşi vor începe activitatea 31 de tabere cu sejur de zi în Chişinău, unde se vor odihni 2995 de copii. Taberele cu sejur de zi vor activa timp de 15 zile, iar costul biletelor va fi de 1075 lei, din care părinţii vor achita 20 la sută din sumă (215 lei).

Taberele pentru copii din afara Chişinăului îşi vor începe activitatea treptat, de la începutul lunii iunie 2016, conform rezultatelor licitaţiilor.

Copiii din şcolile-internat se vor odihni toată vara, traditional, în taberele "Cireşarii" şi "Alunelul".

În total, în vara 2016, în taberele de odihnă vor merge 19 505 copii, inclusiv 4732 de copii vor primi bilete gratuite.

În mod prioritar, locuri în taberele de odihnă se acordă copiilor care provin din familii în dificultate, monoparentale, părinţii cărora au participat la luptele de pe Nistru, la războiul din Afganistan, la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobâl, copii care au obţinut rezultate excelente la învăţătură, sportivi etc. 

Pentru organizarea odihnei de vară a copiilor din municipiu a fost prevăzută  suma de 29 milioane 604 mii lei, inclusiv 25 milioane lei pentru bilete la tabără şi 4 milioane pentru reparaţia şi pregătirea taberelor.

Direcţia Relaţii Publice,  
Primăria mun. Chişinău