Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La Chișinău se desfășoară I ediție a săptămânii „Bucurie în mișcare"

   2482

Primăria municipiului Chişinău susține unul din cele mai importante evenimente sociale desfășurate în premieră în capitală cu genericul săptămâna „Bucurie în mișcare", care este organizat în perioada 16-22 mai a.c. Acțiunea în cadrul căreia se vor desfășura o serie activități, competiții, jocuri și concursuri cu premii destinate copiilor, dar și tuturor celor care iubesc mișcarea se va desfășura în grădinițe și licee din capitală, Parcul Dendrariu, Parcul Valea Morilor și la bazinul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport.

Proiectul care presupune încurajarea unui număr cât mai mare de persoane și în mod special a copiilor și tinerilor să facă mișcare este organizat de Asociația „AVI Moldova" și „11even" din Cluj-Napoca, cu sprijinul „Kaufland", România.

Ovidiu Neamțu, președintele Asociației „11even" din Cluj-Napoca și-a exprimat speranța că după modelul din România a proiectului „Bucurie în mișcare", lansat în anul 2012 și organizat în peste 20 orașe, reunind zeci de mii de participanți să devină o tradiție frumoasă și la Chișinău desfășurarea unui festival al sportului și competiției.

Prezent la evenimentul de lansare a primei ediții a acțiunii „Bucurie în mișcare", primarul general al capitalei, a ținut să remarce importanța organizării unor acțiuni de asemenea anvergură, în premieră la Chișinău, destinate tuturor cetățenilor dar și oaspeților capitalei. Dorin Chirtoacă și-a exprimat satisfacția că la Chișinău există asemenea parteneri, iar municipalitatea va susține pe acei investitori strategici care doresc și care se implică în diferite proiecte sociale, un exemplu în acest sens fiind  „Kaufland", România.

Menționăm că săptămâna „Bucurie în mișcare" a demarat luni, 16 mai, cu o serie de activități derulate în grădinițe și licee din Chișinău. Astfel, pe parcursul primelor 5 zile, peste 5000 de copii între 6-10 ani sunt vizitați de o echipă extraordinară de voluntari și îi învață sau reînvață jocuri ale copilăriei.

De asemenea,  joi, 19 mai 2016, începând cu ora 17:00 la Bazinul Universității de Educație Fizică și Sport (în spatele Casei Guvernului Republicii Moldova), toți doritorii vor avea ocazia să înoate pentru un scop nobil, iar sâmbătă, 21 mai, începând cu ora 09:00, în Parcul Valea Morilor se va desfășura Champions United 2016.

Proiectul se va încheia cu Festivalul „Bucurie în mișcare" care va avea loc duminică 22 mai în Parcul Dendrariu începând cu ora 10:00 și va culmina cu un concert aniversar al trupei „Gândul Mâței"


Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău