Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Mai multe instituţii preuniversitare şi preşcolare din municipiu îşi schimbă statutul de activitate

   3561

Primarul general al municipiului Chişinău a semnat o dispoziţie de modificare a reţelei instituţiilor de învăţământ preuniversitar. Dispoziţia primarului de Chişinău este în contextul Programului de modernizare a sistemului educaţional în Republica Moldova, aprobat de guvern în 2005, precum şi a deciziei Consiliului municipal Chişinău din 2006 „Cu privire la aprobarea Programului-3 de dezvoltare a sistemului educaţional „Modernizarea învăţământului în municipiul Chişinău pentru anii 2006-2010." Astfel, cu începere de 1 septembrie curent, va fi  modificată reţeaua instituţiilor de învăţământ precum urmează:

Şcoala medie de cultură generală nr.1 va deveni Liceul Teoretic „Vasile Vasilache"; Şcoala medie de cultură generală nr.27 - liceu de profil sportiv; Şcoala medie de cultură generală nr.26 şi  Şcoala medie de cultură generală nr.71, prin comasare - Liceul Teoretic „Dacia"; Şcoala medie de cultură generală nr.24, cu instruirea în limbile română şi rusă - în Şcoala medie de cultură generală nr.24 cu instruirea în limba română; gimnaziul nr. 34 - în Şcoala primară nr. 34; Şcoala primară nr.16 - în Şcoala-grădiniţă nr. 16; Întreprinderea municipală „Centrul copilului şi educaţiei în familie - în Instituţia publică „Centrul copilului şi educaţiei în familie"; iar ciclul primar al Liceului Teoretic „Neciui Leviţki" se transferă- în Şcoala primară nr.34.

În contextul acestei dispoziţii se lichidează următoarele instituţii:

Internatul nr.10, în sediul lui va fi deschisă Grădiniţa de copii de tip general nr.3; Gimnaziul internat nr.1, cu începere de la 1 ianuarie 2008 până la 1 septembrie 2008, în sediul lui urmând să fie redeschisă Grădiniţa de copii de tip general nr.174.

Cheltuielile legate de reorganizarea instituţiilor date de învăţământ vor fi suportate de bugetul municipal.       

 Direcţia Relaţii Publice a                           20.08.2007

 Primăriei mun. Chişinău