Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Întrevederea primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, cu Principele Radu al României

   3152

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a avut o întrevedere cu reprezentantul Casei Regale Române, Principele Radu, care se află într-o vizită oficială în Republica Moldova. 

După cum a menţionat în discursul său Alteţea Sa Regală, de această dată revine la Chişinău fiind însoţit de un numeros grup de oameni de afaceri din Cluj-Napoca, de o delegaţie a Primăriei comunei Săvârşin din judeţul Arad, precum şi de reprezentanţi ai Revistei de cultură contemporană "Timpul", din municipiul Iaşi. Principele Radu a subliniat că ideea organizării unei misiuni economice în Republica Moldova este una mai veche, expusă în cadrul vizitelor anterioare la Chişinău. De asemenea, Alteţea Sa Regală a precizat că Casa Regală Română continuă proiectele începute în Republica Moldova, în special cele de caritate şi culturale.  

La rândul său, primarul Dorin Chirtoacă a afirmat că „prin vizitele reprezentanţilor Casei Regale Române se recapătă autorităţii de cândva a Casei Regale în Moldova". „Dacă n-ar fi fost Casa Regală, n-ar fi fost nici România pe harta Europei", a subliniat Dorin Chirtoacă. În altă ordine de idei, primarul general a precizat că în Republica Moldova mai există şi acum ctitorii ale Casei Regale, fiind vorba de Mănăstrirea Curchi, Teatrul „M. Eminescu", Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt sau Catedrala din Bălţi. 

De menţionat că primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, este primul cetăţean al Republicii Moldova decorat de către Majestatea Sa Regele Mihai I al României. În anul 2013, Dorin Chirtoacă a fost decorat de Casa Regală a României cu  Ordinul Coroana României în grad de Cavaler. 
 
Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău