Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Finisarea lucrărilor de construire a mansardei la blocul de locuințe din str. Independenței, 10/2

   3435

Primăria municipiului Chişinău informează că lucrările de construire a mansardei la blocul de locuit din sectorul Botanica, distrusă în urma incendiului produs pe 1 mai 2014, au fost finalizate. 

În total, pentru reconstrucţia obiectivului din bugetul municipal au fost valorificaţi 13,1  milioane lei, iar lucrările au durat mai bine de un an. Până la ora actuală lucrările de construire a mansardei au fost recepţionate, iar locatarii desfăşoară deja lucrările de amenajare în interiorul apartamentelor.  

De asemenea, ca urmare a incendiului produs la mansarda blocului de locuinţe, în urma căruia toate cele 28 de apartamente au ars, din Fondul de rezervă al municipiului Chişinău au fost alocate surse financiare în valoare de 2,42 milioane lei pentru susţinerea oamenilor care şi-au pierdut casa, dar şi pentru despăgubirea celorlalţi locatari afectaţi de incendiu. În special, municipalitatea a achitat circa 880 mii lei pentru chiria locatarilor mansardei, 1,5 milioane - pentru reparaţia apartamentelor locatarilor de la etajul 5, dar şi peste 30  mii lei compensaţii locatarilor de la etajul 5 pentru achitarea energiei termice pe perioada rece a anului. Totodată, autorităţile locale au creat un grup de lucru pentru a evalua prejudiciile aduse bunurilor din locuinţele care au fost distruse în urma incendiului, iar cheltuielile urmează a fi suportate integral de către municipalitate.

Menţionăm că incendiul care a distrus 28 de apartamente de la mansarda blocului de locuinţe de pe str. Independenţei, 10/2 din sectorul Botanica, s-a produs din cauza unui scurt circuit. 
    

Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău