Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Depunerea cererilor pentru compensaţii la plata agentului termic

   2516

Primăria Chişinău informează că peste 16 mii de familii din municipiu au depus deja  solicitări pentru compensaţii la plata agentului termic în sezonul rece 2015-2016, inclusiv 14 641 familii au depus cereri de reconfirmare a ajutorului menţionat, iar 1264 solicitanţi au depus dosare noi.

Pentru acordarea ajutorului la plata agentului termic, limita venitului mediu net lunar pe membru de familie este de 2500 de lei.

Solicitanţii pot depune dosarele pe parcursul sezonului rece 2015-2016. Valoarea ajutorului la plata agentului termic este de 40 la sută din costul facturii pentru încălzire, în cazul serviciului termic centralizat. Pentru familiile care folosesc pentru încălzire gaze, energie electrică sau lemne şi cărbune, ajutorul acordat de municipalitate este de 450 lei pentru o familie, iar pentru pensionarii solitari care utilizează aceiaşi combustibili pentru încălzire în perioada rece, valoarea compensaţiei este de 900 lei.

Cetăţenii care au beneficiat de ajutoare sociale anterior, depun doar cereri de confirmare, prin care informează că situaţia materială a familiei nu s-a îmbunătăţit.

Cererile vor fi depuse la următoarele subdiviziuni:

- Întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (ÎMGFL) nr. 1 - 23, pentru cetăţenii care locuiesc în sectoarele Botanica, Centru, Rîşcani şi Buiucani;

- Pretura sectorului Ciocana, prin intermediul gestionarilor fondului locativ, de la cetăţenii care locuiesc în sectorul respectiv.

Amintim că în sezonul de încălzire  2014-2015, de compensaţii la plata agentului termic din partea Primăriei au beneficiat 34 400 familii, pentru care din bugetul municipal s-au achitat 77 milioane lei.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău