Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Respectarea Regulilor de asigurarea a securităţii antiincendiare în localurile de alimentaţie publică din Chişinău

   2497

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a dispus suspendarea autorizaţiilor de funcţionare a unor cluburi de noapte sau disco-baruri din sectorul Buiucani, pe motivul încălcării Regulilor de asigurare a securităţii antiincendiare.

Astfel, disco-barul din str. Ion Creangă, 1 (SRL „Ovico"), disco-barul din str. Bucureşti, 68 (SRL „Trilux"), cafeneaua din str. Tricolorului, 34 (SRL „Standart-Vin Plus"), complexul de alimentaţie publică din str. Paris, 47A (SRL „777 Chiciuc") şi barul din str. Vasile Lupu, 39 (SRL „Gentleman") urmează să-şi suspende activitatea, până la înlăturarea încălcărilor depistate de către Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale.

Autorităţile locale, de comun cu Direcţia Situaţii Excepţionale vor continua verificarea cluburilor de noapte din oraş, pentru a asigura respectarea Regulilor de asigurare a securităţii antiincendiare în toate localurile publice din oraş.

De asemenea, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a dispus ca Direcţia generală comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii să solicite avizarea de către organul supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor a Direcţiei Situaţii Excepţionale a municipiului Chişinău, a tuturor cererilor de eliberare a autorizaţiilor de funcţionare pentru unităţile de alimentaţie publică cu capacitatea mai mare de 50 de locuri şi program de lucru prelungit, în care se preconizează desfăşurarea ceremoniilor, festivităţilor sau a altor măsuri cu flux sporit de vizitatori.      

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău