Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chişinău, solidară cu poporul francez şi autorităţile de la Paris

   1957

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a depus astăzi flori şi a aprins lumânări la sediul Ambasadei Franţei din Republica Moldova, în semn de compasiune şi solidaritate faţă de poporul francez şi autorităţile de la Paris ca urmare a actelor de terorism produse în seara zilei de vineri, 13 noiembrie a.c. De asemenea, pe parcursul zilei de astăzi drapelul de pe sediul Primăriei Chişinău a fost coborât în bernă.   

„Sunt gesturi simbolice. Dacă putem face mai mult, suntem la dispoziţia autorităţilor franceze. Nu este doar o zi de doliu naţional, este o zi de doliu mondial", a declarat Dorin Chirtoacă. 

Potrivit primarului de Chişinău, putem considera că la 13 noiembrie 2015 s-a declanşat războiul împotriva oamenilor simpli şi paşnici. „De această dată este război, al treilea război... Un război global. Un război împotriva civililor neînarmaţi din diferite ţări, a oamenilor nevinovaţi şi lipsiţi de apărare. Un război fără reguli, fără o linie a frontului şi fără să poţi vedea feţele "soldaţilor" inamicului, ci doar măşti pe faţă, pistoale sau automate în mâini şi drapele ale statului islamic". 

Dorin Chirtoacă crede că "ori va fi distrus terorismul, ori terorismul va distruge lumea! Acum terorismul internaţional a aruncat mănuşa tuturor statelor lumii". 

Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău