Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Două străzi din Chișinău vor purta numele compozitorului Eugen Doga și a jurnalistului Constantin Tănase

   7329

Consiliul municipal Chișinău a aprobat decizia privind atribuirea de denumiri noi a două străzi din sectorul Râșcani al capitalei. Astfel, strada Alexandru Diordiță va fi redenumită în „str. Eugen Doga" și va avea statut de strada pietonală, iar strada Cosmonauților va fi redenumită în „str. Constantin Tănase".

Strada pietonală Eugen Doga este situată în perimetrul str. Columna și str. Constantin Tănase", iar strada Constantin Tănase va începe de la str. Alexandr Pușkin până la str. Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni.

Direcția generală locativ-comunală și amenajare, în comun cu Direcția cultură va informa în formă scrisă locatarii despre schimbarea denumirii de stradă și necesitatea perfectării actelor.

De asemenea, serviciile municipale vor instala în termene de 30 de zile plăcuțe noi cu denumirea de stradă, iar pe peretele unui imobil de la începutul fiecărei străzi va fi edificată o placă ce va conține informații succinte despre istoria denumirii străzii.    

Inițiativa privind redenumirea acestor două străzi aparține primarului general al capitalei Dorin Chirtoacă, pentru aportul incontestabil adus în calitate de promotori culturii naționale de către renumitul compozitor Eugen Doga și cunoscutul filolog și jurnalist trecut în neființă Constantin Tănase.


Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău