Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea a organizat un eveniment festiv de Ziua profesională a cadrelor didactice

   1851

Primăria municipiului Chișinău a organizat la Teatrul Național „Mihai Eminescu", un eveniment festiv cu prilejul Zilei profesionale a cadrelor didactice, care este marcată tradițional la 5 octombrie.

În contextul consemnării acestui eveniment, municipalitatea a conferit diplome de onoare reprezentanților instituțiilor de învățământ școlar și preșcolar din municipiul Chișinău, după care a urmat un recital de cântece și poezie susținute de copii și elevi. 

Prezent la eveniment, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a adresat un mesaj de felicitare pedagogilor mulțumindu-le pentru toată munca depusă, dar și pentru faptul că rezistă la toată prigoana la care au fost supuși atât până în anul '89, cât și după. „Vreau să văd că sistemului de învățământ îi este redată demnitatea și îi sunt create condiții minime de activitate. De asemenea, îmi doresc să văd un nou concept de „școală al viitorului", la fel ca în țările dezvoltate. Doar cu răbdare și perseverență vom reuși să aranjăm lucrurile la locul lor", a menționat edilul capitalei.

Printre cei menționați în cadrul evenimentului de către municipalitate, au fost și o serie de dascăli, care corespund dezideratului: „O viață dedicată școlii" - profesori care au o activitate de 40, 50 și 60 de ani pe tărâmurile învățământului.

        

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău