Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Declaraţie de presă privind desfăşurarea acţiunii de protest, cu instalarea corturilor pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt

   1937

În legătură cu blocarea bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt de către protestatarii din scuarul Parlamentului Republicii Moldova, prin instalarea corturilor în stradă, fiind astfel periclitată circulaţia pe artera principală a oraşului, Direcţia Relaţii Publice a Primăriei municipiului Chişinău face următoarele precizări: 

1.     Acţiunea de protest se desfăşoară cu încălcarea Legii privind întrunirile, care stipulează expres că sunt interzise întrunirile prin care se urmăreşte încălcarea ordinii publice sau drepturile şi libertăţile altor persoane;

2.     În cazul oricăror acţiuni publice, inclusiv întruniri, organizatorul întreprinde toate măsurile necesare pentru a nu crea inconvenienţe disproporţionate participanţilor sau trecătorilor;

3.     În situaţia dată, cu certitudine este încălcată atât ordinea publică, cât şi periclitată circulaţia transportului public, iar locuitorilor Chişinăului le este încălcat dreptul de a se deplasa pe străzile oraşului.

4.     Primăria municipiului Chişinău a depus deja cerere de chemare în judecată, pentru a interzice desfăşurarea acţiunii de protest pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt. 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău