Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reţeaua de hipermarkeuri „Kaufland” îşi va deschide primul magazin la Chişinău

   8726

În următorii doi ani, la Chişinău va fi deschis primul magazin „Kaufland". Despre aceasta a anunţat astăzi în cadrul unei întrevederi cu primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, directorul general al Companiei „Kaufland România", Marco Hössl.

Potrivit reprezentantului reţelei de hiper­marketuri „Kaufland", odată cu deschiderea primului centru comercial în capitala Republicii Moldova, vor fi create până la 1000 de locuri de muncă. Compania germană a demarat deja procedura de recrutare a personalului, fiind prezentă la Târgul de Cariere, ce are loc în aceste zile la Chişinău.

În context, primarul general a menţionat că deschiderea unui lanţ comercial la Chişinău cu renume european a reprezentat una dintre priorităţile sale, încă din primul mandat în fruntea capitalei. „Astăzi ne putem bucura pentru că acest lucru devine realitate, pentru că mai facem un pas pentru a deveni o capitală europeană", a spus edilul Chişinăului. Dorin Chirtoacă a adus mulţumirile sale conducerii Companiei „Kaufland România" pentru decizia de a trece Prutul, dar şi Ambasadorului Republicii Moldova în România, Iurie Reniţă, pentru contribuţia avută în acest sens.

Menţionăm că pentru prima dată Marco Hössl, director general al Companiei „Kaufland România", a vizitat Chişinăul în luna aprilie, curent. În cadrul întrevederii avute atunci cu primarul Dorin Chirtoacă, reprezentanţii companiei au exprimat intenţia de a deschide unul sau mai multe magazine „Kaufland" în capitala Republicii Moldova. Primarul Dorin Chirtoacă l-a asigurat pe CEO-ul „Kaufland România" de suportul necesar în demersurile Companiei pentru deschiderea unor magazine la Chişinău.

Cu o reţea de 102 hiper­marketuri cu preţuri mici în România şi unul dintre cei mai mari angajatori privaţi cu aproxi­ma­tiv 15.000 de salariaţi, „Kaufland România" face parte din reţeaua germană „Kaufland". La nivel internaţional, lanţul de hipermarketuri „Kaufland" este prezent în şapte ţări europene, cu un total de 1.100 de magazine, între care peste 700 în Germania.

    

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău