Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Vineri au fost reluate livrările de apă caldă către toţi consumatorii

   3223

Livrarea apei calde a fost reluată către toţi consumatorii, a comunicat luni, 24 decembrie, viceprimarul Vladimir Coteţ, în cadrul şedinţei operative de la Primărie.

          23 de blocuri rămân neconectate la apa caldă din cauza unor reparaţii, care se desfăşurau şi înainte de deconectarea apei calde. Temperatura agentului termic livrat, însă, este mai mic decât necesită temperatura de afară.

Potrivit directorului tehnic al SA „Termocom" Vladimir Babici, reducerea temperaturii agentului termic se explică prin reducerea cu 20 la sută a livrărilor de gaze de câtre SA „Moldova-Gaz". Micşorarea temperaturii în apartamentele chişinăuienilor se va menţine atâta timp, cât va rămâne în vigoare tariful de 233 lei pentru o gigacalorie, tarif, care potrivit responsabilului acoperă doar 50 la sută din cheltuielile de producţie.

Viceprimarul Mihai Furtună a afirmat că întreprinderea nu are nici un motiv să micşoreze temperatura agentului termic livrat chişinăuienilor în această perioadă, deoarece anume acum întreprinderea înregistrează profituri. El a solicitat repetat de la  SA „Termocom" calculele exacte a noului tarif la energia termică.

     Direcţia Relaţii Publice a                                     24.12.2007

     Primăriei mun. Chişinău