Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Semnarea acordului privind constituirea Alianţei pro-europene în municipiul Chişinău

   2429

Consilierii municipali din partea Partidului Liberal, Partidului Popular European din Moldova, Partidului Liberal Democrat din Moldova şi Partidului Democrat din Moldova au semnat Acordul pentru constituirea şi funcţionarea Alianţei pro-europene în Consiliul municipal Chişinău. Acordul de constituire a alianţei majoritate în CMC a fost semnat de fiecare ales local.

După cum au declarat liderii fracţiunilor partidelor care au constituit Alianţa pro-europeană la nivelul municipiului Chişinău, semnarea Acordului reprezintă o manifestare de susţinere a tuturor iniţiativelor de dezvoltare a oraşului, implementarea reformelor pentru creşterea nivelului de trai şi confortului locuitorilor.

De asemenea, aleşii locali au subliniat că constituirea Alianţei a fost determinată de aşteptările majorităţii locuitorilor municipiului Chişinău, exprimată prin vot la alegerile locale din această vară, dar şi de necesitatea implementării proiectelor iniţiate şi de voinţa părţilor semnatare de a asigura stabilitate la nivel municipal şi continuarea cursului „Chişinău - capitală europeană", printr-o administrare eficientă.

La rândul său, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a declarat că semnarea Acordului a demonstrat că fiecare îşi doreşte continuarea cursului european şi prin aceasta s-a revenit la o normalitate în activitatea structurilor municipale. Edilul capitalei şi-a exprimat convingerea că în următorii 4 ani autorităţile locale mult mai uşor vor realiza proiectele iniţiate, pentru a creşte încrederea locuitorilor municipiului în capacitatea de unitate şi cooperare a forţelor politice pro-europene şi pentru a asigura în Chişinău şi localităţile din suburbii un proces de dezvoltare dinamică şi durabilă.

Acordul pentru constituirea şi funcţionarea Alianţei pro-europene în Consiliul municipal Chişinău conţine principiile speciale de funcţionare, proiectele ce urmează a fi realizate la nivelul municipiului Chişinău, inclusiv pentru oraşele, comunele şi satele din municipiu, dar şi modul de activitate al Primăriei Chişinău.
 

Acordul pentru constituirea şi funcţionarea Alianţei pro-europene în Consiliul municipal Chişinău

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău