Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Tinerii atleţi din municipiul Chişinău vor participa la Jocurile Sportive Internaţionale „Tricolore” din Italia

   2310

70 de tineri atleţi din şcolile şi liceele municipale cu profil sportiv vor participa în perioada 25-30 august 2015, la cea de-a V-a ediţie a Jocurilor Sportive Internaţionale "Tricolore" din Reggio Emilia, Italia.

Tinerii atleţi din Chişinău vor evolua la 8 discipline sportive: gimnastică ritmică, baschet băieţi, volei baieţi şi fete, tenis de câmp, tenis de masă, înot, scrimă, fiind divizaţi în 11 echipe.

De menţionat că, reprezentanţii municipiului Chişinpău au participat anterior la mai multe ediţii ale competiţiei, începând cu anul 1997. Ultima participare a avut loc în anul 2009, la care au fost delegaţi 39 de copii din şcolile şi liceele sportive municipale, obţinând rezultate remarcabile.

Reggio Emilia este un oraş din regiunea Emilia Romagna şi este înfrăţit cu municipiul Chişinău începând cu anul 1989. Acest oraş mai este numit şi „Oraşul Tricolorului", pentru că anume aici, în 1797, a fost adoptat tricolorul italian (drapelul de stat). Cetăţenii oraşului sărbătoreau cu regularitate acest eveniment, iar din anul 1997 a apărut frumoasa tradiţie de a marca manifestarea prin Olimpiada Tricolorului. Evenimentul este organizat odată la 4 ani şi include competiţii sportive, manifestări artistice, culturale şi distractive. La fiecare ediţie participă peste 4000 de tineri sportivi din aproximativ 18 ţări.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău