Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Precizare privind preţurile troleibuzelor de marca „Skoda”

   2283

În urma difuzării în cadrul campaniei electorale pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău de către reprezentanţii Partidului Socialiştilor a informaţiilor false privind preţurile de achiziţie a troleibuzelor de marca „Skoda", în acest sens fiind prezentată chiar şi o ofertă comercială, semnată de un oarecare James Raj, Primăria municipiului Chişinău face următoarele precizări.

1. La solicitarea ÎM „Regia Transport Electric Chişinău", directorul comercial al Companiei de producere a troleibuzelor „Skoda", Victor Vahata, prin răspuns oficial, a menţionat că în cadrul întreprinderii din Cehia nu activează nicio persoană pe nume James Raj.

Prin urmare, dânsul nu putea întocmi o ofertă comercială privind preţul troleibuzelor.

2. De asemenea, reprezentantul oficial al Companiei „Skoda" afirmă că acel demers a fost falsificat, o dovadă fiind şi antetul întreprinderii, iar preţurile prezentate în ofertă sunt de mai multe ori diminuate şi nu corespund realităţii.

3. Reprezentanţii „Skoda" califică informaţia respectivă o tentativă de a discredita compania şi de a induce în eroare clienţii săi, solicitând ca despre orice informaţie asemănătoare să fie informaţi suplimentar.

4. În perioada imediat următoare, Compania „Skoda" va întocmi şi va prezenta ÎM „Regia Transport Electric Chişinău" o ofertă comercială oficială privind preţurile de achiziţie a troleibuzelor.

În context, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a calificat acţiunea reprezentanţilor Partidului Socialiştilor drept o manipulare, o dezinformare şi un fals în acte.

Edilu-şef al Chişinăului a informat că va intenta o acţiune judiciară împotriva Partidului Socialiştilor, solicitând achiziţionarea pentru municipiu a troleibuzelor la preţul pe care l-au prezentat.

Anexă: Răspunsul reprezentantului oficial al Companiei „Skoda".

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău