Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Stadiul lucrărilor privind reconstrucția mansardei din strada Independenței 10/2

   2431

Primăria municipiului Chişinău informează despre stadiul de realizare a lucrărilor de reconstrucție a mansardei din sectorul Botanica, distrusă în urma incendiului produs în luna mai a anului trecut.

Potrivit responsabililor din cadrul Direcției generale locativ-comunale și amenajare, lucrările de reconstrucție se desfășoară conform calendarului stabilit. Astfel, până în prezent au fost efectuate o serie de lucrări - montarea pereților portanți și a rețelelor inginerești, termoizolarea pereților exteriori. La etapa actuală se montează geamurile și ușile mansardei.

De asemenea, municipalitatea a acordat 180 mii lei pentru 23 de familii, proprietari ai apartamentelor de la mansarda blocului locativ şi care au fost distruse în urma incendiului. Banii sunt alocaţi pentru închirierea unei gazde, pentru perioada lunilor mai - august. 

Menţionăm că incendiul care a distrus 28 de apartamente de la mansarda blocului de locuit din str. Independenței 10/2, s-a produs din cauza unui scurt circuit. Costul total al lucrărilor de reconstrucție este de circa 12 milioane lei, bani care urmează a fi alocați din contul bugetului municipal. Termenul de finalizare a lucrărilor interioare (varianta albă) este de 1 septembrie curent.


Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău