Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Chişinăul susţine acţiunea „Ora Planetei”

   2649

Municipiul Chişinău se alătură acţiunii mondiale „Ora Planetei", pentru al şaptelea an consecutiv. În acest sens, mâine, sâmbătă, pe 28 martie 2015, începând cu ora 20.30, pentru o oră, vor fi stinse luminile interioare şi exterioare în sediile instituţiilor subordonate administraţiei publice locale. În acelaşi interval de timp, vor fi deconectate şi instalaţiile electrice din clădirile menţionate. 

De asemenea, între orele 20.30 - 21.30, va fi deconectat parţial şi iluminatul stradal din municipiul Chişinău, în zona centrală a oraşului, inclusiv pe strada pietonală.  

Prin această acţiune, Chişinăul susţine iniţiativa globală de mediu, care are drept scop sensibilizarea societăţii faţă de problemele ecologice. Iniţiativa reprezintă, în acelaşi timp, un îndemn de economisire a resurselor energetice, pentru a contribui la protecţia mediului şi diminuarea schimbărilor climaterice.  

În context, Primăria municipiului Chişinău face apel către persoanele fizice şi juridice, oameni de afaceri şi comunităţi să adere la această acţiune de întrerupere voluntară şi rezonabilă a curentului electric.  

Acţiunea „Ora Planetei" a fost iniţiată în anul 2007 de World Wildlife Fund for Nature (WWF) în Sidney (Australia), când circa 2 milioane de persoane şi-au stins concomitent luminile. În 2014, „Ora Planetei" a atins o cotă de participare de peste 2 miliarde de persoane din aproximativ 7 mii oraşe şi 150 de ţări. 


Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău