Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reconstrucția canalizării pluviale pe str. Florilor

   2466

Primăria municipiului Chişinău desfășoară în prezent lucrări de reconstrucţie a reţelei de canalizare pluvială de pe str. Florilor, pentru a reduce efectul inundaţiilor în Pădurea-parc „Calea Orheiului", cauzate de precipitaţiile abundente în timpul ploilor torenţiale. 

Lucrările de modernizare au demarat în toamna anului trecut, prin reconstrucţia conductei cu diametrul 1,2 m şi lungimea de 256 m, inclusiv a unui jgheab cu lungimea de 27 m, care anterior nu puteau asigura în volum deplin evacuarea apelor pluviale pe timp de ploi. 

În prezent, lucrările pe teren se desfăşoară pe şantierul cuprins între străzile Miron Costin şi Matei Basarab, unde este reabilitat un segment al reţelei pluviale cu lungimea de 300 m şi construcţia receptoarelor de captare a apelor în curţile de bloc. În total pe acest tronson au fost construite 8 receptoare de captare a apelor şi 9 cămine de vizitare.   

Proiectul tehnic pentru acest obiectiv a fost realizat de către Institutul municipal de proiectări „CHIŞINĂUPROIECT", iar costul lucrărilor este de 4 milioane lei, bani prevăzuţi în bugetul municipal pentru anul 2014.

 
Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău