Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Întrevederea primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă, cu Principele Radu și Principele Nicolae ai României

   3745

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a primit astăzi vizita reprezentanţilor Casei Regale Române, Principele Radu şi Principele Nicolae. Oaspeţii au fost însoţiţi de către directorul Institutului Cultural Român, Valeriu Matei. 

Principele Radu a menţionat că vizita lor are o mare semnificaţie, „având scopul să închidă un cerc care a fost rupt cu mai mulţi ani în urmă, în condiţiile când Regele a vizitat ultima dată Moldova în anul 1942". Alteţa Sa a ţinut să-i mulţumească primarului de Chişinău pentru faptul că a reprezentat de mai multe ori Republica Moldova la Bucureşti, la evenimentele care s-au desfăşurat sub egida Coroanei Regale.

Reprezentanţii Casei Regale Române şi-au exprimat intenţia de a lansa la Chişinău mai multe proiecte, în special unele de caritate. „Să facem împreună un calendar al anului şi să aducem tradiţiile care sunt la acele date. Mă gândesc şi la anumite misiuni economice", a spus Principele Radu. 

La rândul său, primarul general al capitalei a menţionat că „vizitele principelui Radu şi a principesei Margareta au spart gheaţa în ceea ce priveşte recăpătarea autorităţii de cândva a Casei Regale în Moldova". „Dacă n-ar fi fost Casa Regală, n-ar fi fost nici România pe harta Europei", a subliniat Dorin Chirtoacă. Potrivit edilului-şef al capitalei, la Chişinău există teren fertil pentru aşezarea Casei Regale la locul cuvenit. În altă ordine de idei, primarul general a precizat că în Republica Moldova mai există şi acum ctitorii ale Casei Regale, fiind vorba de Mănăstrirea Curchi, Teatrul „M. Eminescu", Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt sau Catedrala din Bălţi. 

De menţionat că Principesa Margareta şi Principele Radu vor reveni la Chişinău în aprilie, de Sărbătoarea Învierii. 

        
Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău