Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Omagiu poetului Mihai Eminescu

   2501

Autoritățile capitalei, în frunte cu primarul general, Dorin Chirtoacă, scriitori și reprezentanți ai societății civile au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Chișinău. Evenimentul a avut loc astăzi, 15 ianuarie în contextul aniversării a 165 ani de la nașterea marelui poet.   

Dorin Chirtoacă a menționat despre actualitatea operei eminesciene: poezia, proza și publicistica. "Eminescu este pentru noi o speranță că într-o bună zi se va face dreptate pentru Basarabia la fel cum s-a făcut și pentru România acum o sută de ani. Considerăm că viața sa, opera sa, dar și toată ființa sa pot fi transpuse și dincoace de Prut, ca să avem și noi același destin".   

În contextul zilei de astăzi, la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Chişinău, a fost organizat un recital de poezii, au avut loc evocări, alocaţiuni şi momente literar - muzicale, susţinute de către scriitori, actori, interpreți, elevi și studenți. La aceste manifestări au fost prezenţi şi reprezentanţii Ambasadei României în Republica Moldova, partidelor politice de la Chişinău şi ai societăţii civile.

 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău